Birçoğumuz boş vakitlerimizde TedTalks izleyip bu vakti verimli kullanmaya çalışıyoruz ancak aradığımız videoyu bulmak zor oluyor. Ya başlık yanıltıyor bizleri ya da konuya beklentimizden farklı bir açıdan bakıyorlar. Sonrasında ise boşa süre kaybettiğimiz için rastgele bir videoya tıklayıp beklentilerimizi kaybedip gelişigüzel bir şekilde izliyoruz. Böyle durumlarda da tüm keyfimiz kaçıyor ve içerikten de verim alamıyoruz. Bu durumu yaşamayın diye farklı konulara odaklanmış ve ilginizi çekecek 4 TedTalks önerisine sahibiz. Neden öğle molanda incelemiyorsun? Kendini geliştirecek, bunun yanında da fikirlerini genişleteceksin bu konuşmalarla.

Sonuca ulaşmak bazen takıntı haline gelebiliyor ve bizi yolumuzdan saptırabiliyor. Bunun gibi durumlarda geriye bir adım atıp davranışlarımıza odaklanmamız gerektiğinden bahsediyor. Amaç ve sürece odaklanmayı döngü haline getirmenin hedefe ulaşmak üzerine etkisi hakkında devam ediyor.

Kariyer değişikliği yaparak öğretmen olmaya karar veren konuşmacımız, öğrencilerin başarıları arasındaki farkın dikkate değer olduğundan bahsediyor. Bu farklılığın ise IQ olmadığının bariz olduğunu söylüyor.

İletişimin en önemli unsurlarından olan konuşma üzerine yetkinliğinizde fark yaratacak bir TedTalks videosu. Tabii bunun yanında alıştırma da yapmak gerekiyor. Bu bahsedilen alıştırmaları da videoda öğreneceksiniz.

Öz güvenin başarmak için bir yol olduğundan bahseden konuşmacımız bunun bir yetenek olduğunun üzerine eğiliyor. Diğer yetenekler gibi bunun da geliştirebileceğini söylüyor. Bir anda başarılamayacağını ve sürekli denemek gerektiğini ekliyor.

Çalışmanın bize mutluluk getireceğini düşünerek yıllardır bu sürecin içindeyiz fakat bu durumu sık sık sorguluyoruz. Belki de sorun bu düşüncenin kendisindedir. Mutluluğun bizi daha üretken kıldığını ayrıca başarıya daha hızlı ulaştırdığına odaklanıyor.