Hem kendiniz için hem de çevrenizdeki insanlar için bir şeyler yaparken ‘Keşke biraz daha şöyle olsam…’ diye düşünürüz. Daha iyi olacağımızı düşündüğümüz özelliklerimize neden erkenden kavuşmayalım? Kendimize uygun karakter özelliklerini benimsemek için neden daha fazla bekleyelim? Seni sen yapacak özelliklere daha belirgin bir şekilde sahip olmanın vakti gelmedi mi? Kendine bir iyilik yap ve kişisel gelişim için yardımcı olacak bu tavsiyelere bir göz at. Çayını yudumlarken kişisel gelişim hakkında yapabileceklerini hızlıca inceleyelim.

Kendini Sevmek

Kendini sevmenin yanı sıra bunun da farkında olmak gerekiyor. En basit görünen adımlardan da olsa içten bir şekilde yapması birçok insana zor gelir. Her gün ayna karşısına geçip 5 dakikacık başka hiçbir şey ile ilgilenmeyip kendinize bakın. Kendinizle ilgili aklınızdan geçen her düşünceye önem verin ve haklılığını sorgulayın. Fiziksel özellikleriniz de olabilir, postürünüz de olabilir, nasıl bir kişi olarak göründüğünüz de… Bu 5 dakikayı nasıl geçireceğiniz size kalmış.

Sabit Bir Uyku Düzenine Sahip Olmak

Vücudun bir ritme sahip olmasındaki en büyük etken karanlık ve aydınlık süresi, buna bağlı olarak da uyku saatlerimizdir. Günlük planlarımız ne olursa olsun bu saatlerde sık sık değişiklik yapmak, biyolojik açıdan vücudu olumsuz etkilemektedir. En verimli düzeni bulmak ise bir süreçten meydana geliyor. Herkes için yeterli ve sağlıklı uyku saati farklıdır. 6-7.30 saatlik bir uyku çoğu insan için ne az ne çok olan sağlıklı bir aralıktır. Tabi bunun yatma ve kalkma saatleri de var. Onları da saat kaçta kalkmanız gerektiğine göre, muhtemelen erken bir saate çekmek iyi olur. Uyanıp hazırlanıp hemen işe veya okula yetişmek değil, uyandıktan sonra yapılabilecek diğer şeylerin varlığını da dikkate alıp daha erken kalkabilirsiniz. Birkaç sayfa kitap okumak veya yarım saatlik hafif tempoda spor sizi güne mükemmel bir şekilde başlayacaktır.

Sporu Yaşamın Parçası Haline Getirmek

Sporun her türlüsünün stres düzeyini azalttığı, kan akımını düzenlediği, çeşitli hormonların salınımlarının değiştirdiği hepimizin bildiği bir gerçek. Bunun için salona gitmeye de gerek yok. Günlük yarım saatlik tempolu yürüyüş veya uygun bir alanda yapılacak ısınma esneme hareketleri de spordur. Planlayıp bir türlü başlayamadığınız bir spor varsa bu da onun için bir işaret olsun. Bugün o gün olsun!

Gereksiz İnternet Süresini Azaltmak

Saat sınırı koymak değil de… Bakmamak gerekiyor. Sosyal medya sadece güzellikleri sunuyor, haberler ise olumsuz ve zihni bulandırıyor. İki uç kısmı da takip edince huzursuz oluyoruz. Gündemi bu hafta takip etme, hayatında öneme sahip olmayan o olayları bilmesen ne kaybedeceksin? Çok önemli bir şey olmuşsa zaten bir şekilde öğreniyoruz, istemediğimiz kadar bilgi ile sunuluyor bizlere.

Kişisel Gelişim Hakkında İçerik Takibi

Bir şeyi başarmak için ona maruz kalmamız gerekiyor. Masanızın üstüne notlar alın, telefon arka planınızı değiştirin, kitaplar okuyun, podcast dinleyin… Nasıl daha fazla maruz kalacaksanız hepsini yapmaya çalışın. Aklınızda sürekli bu olsun, farkındalığınızı bu şekilde kazanabilirsiniz. Aklınıza gelen bir sözü hemen güzel bir kağıda yazın. Gelmediyse başlamak başarmanın yarısıdır diye basit ama etkili bir örnek verelim, güzel bir başlangıç olsun!