Günümüz dünyasında teknolojiyi hayatımızın her alanında görmek mümkün. Dijitalleşme ve COVID döneminin etkisiyle teknolojinin önemi oldukça fazlalaştı. Özellikle eğitim sektörü bu gelişmelerden etkilendi ve dijital alanda ilerleme gösterdi. Bu ilerlemeler sayesinde sunum hazırlama yetkinliklerinin önemi iyiden iyiye arttı.

Gelin sunum hazırlama yetkinliklerinizi geliştirmenize yardım edecek bazı programları yakından inceleyelim.

Canva

Canva,  tüm görsel varlıkları kolayca yönetebileceğiniz, sosyal medya için ilgi çekici içerikler ve kısa videolar oluşturabileceğiniz bir tasarım aracıdır. Profesyonel görünümlü bir tasarım oluşturmanız için gereken esnekliği ve özellikleri sağlar. 

Canva ile derslerinizde kullanabileceğiniz afişleri, posterleri veya görselleri kısa sürede ve kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Ayrıca kartvizit tasarlayabilir ve baskı öncesinde tasarımınızı kendiniz hazır hale getirebilirsiniz.

Bulanıklaştırma Kaydırıcısı

Canva’nın bulanıklaştırma kaydırıcısı, fotoğraftaki alan derinliğini harekete geçirmek için harika bir araçtır. Telefonunuzda, masaüstünüzde, tabletinizde veya dizüstü bilgisayarınızda Canva’nın düzenleyicisi ile resimlerinizi bulanıklaştırabilir ve hatta netleştirebilirsiniz.

Atmosferi mavi yaparak veya fotoğraf düzenleme ile oynayarak bulanıklık işleviyle fotoğraflarınızın estetik görünmesini sağlayabilirsiniz.

canva

Fiyatlandırma Seçenekleri

Canva normalde ücretsizdir ancak Pro versiyonu ücrete tabidir. Pro versiyon için 5 kişiye kadar yıllık 119.99 Dolar veya aylık 12.99 Dolar ücret alınır.

Canva Pro ile ek bir ücret ödemeden 60+ milyon premium görsel içeren kütüphanenin tamamına erişebilirsiniz.

Vista Create Crello

VistaCreate, hazır şablonlar kullanarak profesyonel görünümlü tasarımlar oluşturmak ya da sıfırdan bir tasarıma başlamak isteyenlere yardımcı olan bir grafik ve video tasarım aracıdır. Vista Create sayesinde insanları etkileyecek tasarımlar oluşturabilirsiniz

Piksel Seçenekleri

Vista Create sayesinde çeşitli piksel seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Piksel konusunda çok geniş bir seçenek havuzu bulunmakta.

Fiyatlandırma Seçenekleri

VistaCreate IOS ve Android için ücretsizdir. Bilgisayarınızda kullanabileceğiniz VistaCreate Pro’ya ise ayda 10 Dolar ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Prezi

Prezi , alternatif bir sunu hazırlama aracıdır. Microsoft Powerpoint sunularına harika bir başka seçenek de Prezi’dir. Uygulama kurulumu yapmaya gerek kalmadan çalışması ve farklı tarzda sunular oluşturması ile dikkat çekmektedir. Online bir uygulama olmasından dolayı internetin ve bilgisayarın olduğu her yerde sunular hazırlayabilir ve sunabilirsiniz. Bu araç sadece sunu hazırlamanıza için değil, ayrıca interaktif videolar ve tasarımlarda hazırlamanıza olanak vermektedir.

3 Boyutlu Görünüm

Prezi’de sunumunuza eklediğiniz görseller, sesler ve videoları ek olarak taşımanıza gerek kalmaz. Bu içeriklerin boyutları sunumunuza eklenir ve bir bütün halinde sunumunuzu taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda Prezi 3 boyutlu olduğu için dinleyicilerin ilgisini çekme konusunda oldukça etkilidir.

Fiyatlandırma Seçenekleri

Prezi programını 30 gün boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz. Bu sürenin ardından üye olmanız ve ayda 5 Dolar ücret ödemeniz gerekiyor.

Visme

Visme, çok sayıda projeyi özelleştirmek için düzenleyebileceğiniz, sürükleyip bırakabileceğiniz grafikler ve çizelgeler içeren şablonlar ile “hazır bloklar” sunarak süreci basitleştiren bir bilgi aracıdır. Ayrıca sunumlar, çevrimiçi görüntüler ve çok daha fazlasını oluşturmanıza da olanak sağlıyor. Visme, tasarımınızı görüntüleyenlerin konumu ve cihazı ile etkileşim istatistikleri dahil olmak üzere, oluşturduğunuz her bir bilgi grafiğine ilişkin analizler de sunuyor.

Onlarca Etkileşim

Visme kullanım kolaylığı ile öne çıkan bir uygulamadır. Grafik tasarlamaya gelince, Visme, Canva ve Venngage gibi diğer popüler tasarım araçlarıyla pek çok benzerliğe sahiptir. Bu araçlara zaten aşina iseniz, Visme’de grafikler ve sunumlar oluşturmayı kolay bulacaksınız. Visme’nin temel farkı, içeriğinize video, ses, çizelgeler ve haritalar gibi öğeler dahil olmak üzere çok sayıda etkileşim bile ekleyebilmenizdir.

Fiyatlandırma Seçenekleri

Sadece online kullanım imkanı bulunan Visme’de biri ücretsiz olmak üzere 3 farklı kategoride, toplam 9 üyelik sistemi var. Üç tasarım yapabildiğiniz ücretsiz üyeliğin yanında, aylık 12.25 dolar ödeyerek 15 tasarım, 24.75 dolar ödeyerek sınırsız tasarım yapabilirsiniz.

Render Forest

Renderforest , bulut tabanlı bir video yapım platformudur, video üretim sürecini geliştirirken aynı zamanda basitleştirmek için tasarlanmıştır. Bu uygulama özellikle esneklik ve kalite üzerine yoğunlaşmıştır ve dakikalar içinde profesyonel videolar oluşturmanızı sağlar. Her çeşit video, slayt gösterisi, logo yapımı, infografik ve çok daha fazlası için gerekli materyalleri bünyesinde barındırır.

Paylaşım Kolaylığı

Bu platform sayesinde işiniz bittikten sonra sadece dakikalar içinde videonuz hazır hale geliyor ve platform üzerinden direkt olarak Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarında paylaşabiliyorsunuz.

Her şeyden önemlisi RenderForest tüm çalışmalarınızı bulut sisteminde sizin için depoluyor ve istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz.

Fiyatlandırma Seçenekleri

Ödeme seçeneği olarak 4 opsiyon var : Ücretsiz, Amatör, Pro ve İşletme.

Ücretsiz seçenek sizin alıştırma yapmanız platformu öğrenmeniz için en iyi seçenek. Bu seçenek dahilinde videolarınızı indiremiyorsunuz ama istediğiniz zaman ulaşabiliyor ve rahatça paylaşabiliyorsunuz. Eğer videolarınızı indirmek isterseniz ücretli seçeneklerden birisine yönelmeniz gerekiyor. 1080 piksel indirme seçeneği sunan versiyon için 199 tl , 4K indirme seçeneği sunan versiyen için ise 399 tl ödemeniz gerekiyor.

Xtensio

Xtensio, ekiplerin canlı belgeler oluşturduğu, üzerinde işbirliği yaptığı, paylaştığı ve sunduğu esnek bir platformdur. Örnek olarak, kişiler, tek çağrı cihazları, açılış sayfaları, sunum desteleri ve daha fazlasını oluşturabilirsiniz. Xtensio, yeni başlayanlar için şirket profillerini görselleştirmeleri ve yatırımcılara neyle ilgili olduklarını göstermeleri için bir sunum yaratıcısı olma işlevine sahip önemli bir araçtır.

Fiyatlandırma Seçenekleri

Ücretlendirme konusunda Xtensio size ücretsiz , pro ve business olmak üzere 3 farklı seçenek sunuyor. Pro versiyona 15 dolar , Business versiyona 25 dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Kapanış

Günümüzde her türlü alanda sunum yapma yetkinliğine sahip olmak çok önemli. Bunun için bolca sunum hazırlamak ve doğru programı kullanmayı bilmek gerekiyor. Hangi programı kullanırsanız kullanın , ilgi çekici sunumlar hazırlamak hem sizin daha etkili bir sunum yapmanıza hem de dinleyicilerinizin daha da ilgiyle dinlemesine olanak sağlar.