Teknolojinin ve dijitalleşmenin gelişimi hayatın her alanını etkilediği gibi hayatınızın büyük bir alanını kapsayan eğitim hayatınızı da etkilemektedir. Defterlerin, kalemlerin, karışık notların ve kocaman hesap makinelerinin yerini daha pratik olan tabletlerin ve bilgisayarların aldığı bu dönemde sizlerin işlerini kolaylaştıracak ve pratik hale getirecek beş farklı uygulamaya gelin beraber göz atalım.

Skolbord

Zengin içeriği ve çeşitli kategorileriyle hem akademisyenlerin hem de üniversite öğrencilerinin hayatını pratik hale getirmek üzerine kurulan Skolbord tamamen öğrenci dostu. Öğrenciler için büyük bir sorun olan öğretmen görüşmelerine çözüm temeli ile oluşturulan Skolbord ile yalnızca görüşme takvimi ayarlayarak eğitim hayatınızı kolaylaştırmazsınız. Aynı zamanda Skolbord, kampüsünüz ile ilgili her alan hakkında bilgi edinmenize de yardımcı olur. Skolbord öğrenciler ve akademisyenler arasında iletişimi güçlendiren bir köprü niteliğindedir. Bunun yanında, öğrencilerin kendilerini ve sınıf içi etkinlikleri takip etmelerine yardımcı olur. Böylelikle dersleriniz hakkında kolaylıkla fikir alışverişi sağlayabilirsiniz. Dahası, akademisyenler ile rahatlıkla görüşerek eğitim hayatınızı pratik hale getirebilirsiniz.

Kısacası Skolbord, zengin içerikleriyle üniversite ile bağı olan herkese kolaylıklara dayalı bir evren sunuyor. Tamamen ücretsiz olan Skolbord için yapmanız gereken tek şey ise öğrenci veya akademisyen kimliğiniz ile kaydolmak.

Photomath

Çözemediğiniz veya çözmekte zorlandığınız matematik problemleriniz varsa Photomath uygulaması tam da size göre! Çözemediğiniz soruların fotoğrafını taratarak veya soruları manuel olarak girerek çözüme ulaşmanız oldukça kolay. Bunların yanında Photomath, çözüm aşamalarını ve sorunun farklı çözümlerini de sizinle paylaşarak eğitim hayatınızı oldukça kolaylaştırıyor. İster eğitmen olun ister öğrenci, tamamen ücretsiz olan bu uygulama sayesinde matematik sorularını pratik bir şekilde çözmeniz işten bile değil.

Kunduz

Kunduz’un en önemli özelliği kesinlikle günün her saatinde sorularınıza kolaylıkla yanıt bulabileceğiniz bir platform olmasıdır. Böylece Kunduz kendisini diğer platformlardan farklı bir yere taşıyor. Bunun için yapamadığınız soruların fotoğrafını çekmeniz veya uygulamaya manuel olarak yazmanız yeterli. Böylelikle çözmekte zorlandığınız soruların çözümü dakikalar içince elinizde olacaktır. Aynı zamanda soruların farklı çözüm yollarını ve çözüm aşamalarını da açıklaması sizler için öğrenmeyi daha pratik kılıyor.

Öğrenim hayatını pratik hale getiren bu uygulama yalnızca üniversite öğrencilerinin değil aynı zamanda eğitimcilerin, mezunların ve velilerin de hayatını kolaylaştıracaktır. Kunduz’un bu farklı hedef kitleleri için farklı kimliklerle kaydolma imkanı sağlaması bu uygulamayı bu kadar pratik hale getiren bir diğer etmenlerdendir. Kunduz’un hedef kitlesi yalnızca öğrencileri değil hedef kitlesi eğitim olan her bireyi kapsıyor.

Fiyatlandırma Seçenekleri

Ücretli bir platform olan Kunduz, dönemlik ve aylık olarak iki farklı seçenek sunmaktadır. İki paket arasındaki tek fark ise kullanım süresidir. İki paket içerisinde de bulunan 100 soru, konu anlatımı ve online testler için ödemeniz gereken tutar 109,99 TL’dir. Sınırsız soru hakkı içeren bir diğer paket için ise ödemeniz gereken tutar 139,99 TL’dir. Hedef kitlesini oluşturan her kesime aynı ücretlendirme ile hitap eden Kunduz kurumlar ve okullar için de kolaylık sağlıyor. Okullar veya etüt merkezleri için öğrenciyi pratikleştirme amacıyla tercih edilen Kunduz, kurumsal alanda da çalışan bireylerin çocukları için yardımcı olmak üzerine hareket ediyor. Okul ve kurum seçeneğinin fiyatlandırma bilgisi ise gerekli formun doldurulmasının ardından veriliyor.

Evernote

Eğer çevrimdışı da istediğiniz her notunuza ulaşmak istiyorsanız Evernote tam da size göre! Not alma, proje planlama, notlara hatırlatıcı ekleme ve daha fazlası ile eğitim hayatınızı daha pratik bir hale getirmeniz mümkün. Ayrıca en az iki cihazda senkronize olması da Evernote’un çevrimdışı kullanımına kolaylık sağlıyor. Bunun yanında, çeşitli uygulamalarla entegrasyon sağlaması da oldukça pratiklik kazandırıyor. Böylelikle Evernote öğrenciler için oldukça kullanışlı bir not uygulaması haline getiriyor.

Evernote’a notlarınızı yazarak kendi kişisel not alma alanınızı yaratabilirsiniz. Notlar kısmına fotoğraf, dosya, yapılacaklar listesi ya da metin ekleyebilirsiniz. . Böylece bilgilerinizi pratik bir şekilde birleştirme kolaylığına da erişebilirsiniz. Ayrıca notlar içi ve fotoğraflardaki yazılarda arama yapma imkanının da bulunduğu Evernote’da anahtar kelimeyi girmeniz ve en pratik yoldan bilgiye ulaşmanız mümkün. Fotoğrafları veya belgeleri bir kere taratmanız ,Evernote için yeterli. Belgelerin her zaman korunması hiçbir şeyin kaybolmadan saklanması da böylelikle mümkün hale geliyor. Taratılmış dokümanda bulunan yazı okuma özelliği ise oldukça pratik bir kullanım sağlıyor. Bu sayede istediğiniz listeyi hazırlayabilme ve bilgiye ulaşma imkanı sağlanıyor. Ayrıca Evernote’un takvim özelliği, bir takvim üzerinde planlamalar yapma ve notlar alma imkanı da sağlamaktadır. Böylece unutulan hatırlanmayan toplantılar, ödevler veya görüşmeler problemi Evernote ile ortadan kalkar.

Evernote’u diğer not alma platformlarından ayıran bir diğer özelliği ise Web Clipper’ın uygulama içerisinde kullanımı. Web Clipper ve Evernote sayesinde web sayfalarını kaydederek daha pratik hale getirmeniz mümkün. Yapılması gereken şey ise oldukça basit! Web Clipper’ı indirmek. Ardından makalelerinizi veya web sayfalarınızı notlarınıza taşıyarak üzerinde rahatça düzenleme veya açıklama yapabilirsiniz. Ayrıca web sayfalarının URL’lerini açıklamalarıyla not defterinize kaydedebilirsiniz. Böylelikle URL’leri kaybetmeden, karıştırmadan ya da sürekli doğruluğunu kontrol etme ihtiyacı duymadan rahatça kullanabilirsiniz.

Fiyatlandırma Seçenekleri

Evernote’un biri ücretsiz, 4 farklı fiyatlandırma seçeneği sırayla şu şekildedir: Free, Personal, Professional ve Evernote Teams. Eğer Evernote’un tüm özelliklerinden bireysel olarak faydalanacaksanız ücretsiz “Free” paketi tam size göre. Bu özellikte Evernote’u iki farklı cihazda senkronize edebilirsiniz. Ayrıca 25 MB’lık not boyutu hakkı da ücretsiz.

Eğer daha fazla not boyutu ve sınırsız senkronize seçeneğine sahip olmak isterseniz Personal seçeneğini seçmeniz yeterli. Personal seçeneği için aylık veya yıllık olarak ödemeniz gereken tutar ise 19.99 TL’dir. Evernote’un Professional seçeneğinden faydalanmak isterseniz aylık veya yıllık olarak ödemeniz gereken tutar 24,99 TL’dir. Evernote’u takım halinde kullanacaksanız Evernote Teams ile daha fazla özelliklere takımca sahip olmanız da mümkün. Evernote Teams seçeneğinden faydalanmak isterseniz aylık veya yıllık olarak ödemeniz gereken tutar ise 22,00 TL’dir. Eğer kendi kişisel veri tabanınızı oluşturmak istiyorsanız Evernote Personal, Professional veya Teams seçeneğine üye olabilirsiniz.

Notion

Başımızı belaya sokan ders notlarınız, projeleriniz, hatta film-müzik listeleriniz bile Notion’la düzen buluyor! Kâğıt kenarlarına aldığınız düzensiz notlar Notion’daki dilediğiniz şekilde kişiselleştirebileceğiniz şablonlar ile dijital bir düzenleyicide hayat buluyor. Ayrıca Notion, karışık notlarınıza da çözüm bularak daha hayatınızı daha pratik ve düzenli hale getiriyor. Notion’da panolarınızı dilediğiniz şekilde kişiselleştirebildiğinizden yapmanız gereken tek şey istediğiniz şablonu seçmek, ve düzenlemek.

Sayısız özelliğiyle Notion adeta bir sanal ajanda görevi üstleniyor. Ayrıca Notion size fiziksel bir ajandada olmayan çeşitli ekstra özelleştirmeler sunuyor. Örneğin Notion’da hazırlamanız gereken sunumların notunu tutabilir, kişiselleştirdiğiniz şablonlarınıza ders notlarının görsellerini, okumanı gereken makalelerin linklerini ekleyebilirsiniz. Ayrıca iç içe geçen dosya oluşturma seçeneği ile karışıklıkları ortadan kaldırmanız mümkün. Bu özellik ile notlar içerisine farklı veri tabanları açabilirsiniz. Bunların yanı sıra; İngilizce, Korece, Japonca ve Fransızca dil seçeceğinden dilediğiniz birini seçip Notion’u bu dilde kullanmanız mümkün.

Fiyatlandırma Seçenekleri

Notion’un biri ücretsiz olmak üzere 4 farklı fiyatlandırma seçeneği bulunuyor. Bunlar: Personal, Personal Pro, Team ve Enterprise. Eğer Notion’un temel özelliklerinden bireysel olarak faydalanacaksanız ücretsiz “Personal” paketi tam size göre. Bu özellikte sayfanızı yalnızca beş kişiyle paylaşabiliyorsunuz. Bunun yanında, daha fazla özellik isteyen bireysel bir kullanıcıysanız “Personal Pro” seçeceğini tercih edebilirsiniz. Bu seçeceğin ücreti aylık dört dolardır.

Notion’u bir takım halinde kullanacaksanız “Teams” ile bireysel kullanıcıların sahip olduğu tüm özelliklerden faydalanmanız mümkün. Bu özellik için ödemeniz gereken tutar aylık sekiz dolardır. Bunların yanında, Notion’un şirketlerin kullanması için fiyatı istek üzerine olan “Enterprise” seçeneği de vardır.

Kapanış

Günümüzde artık, özellikle her türlü yükü taşıyan biz öğrenciler için, karmaşık sayfalara alınmış notlar, sayfalarca uğraşılmış ancak sonuca ulaşılamamış problemler tarihte kalıyor. Çünkü gelişen teknoloji, eğitim hayatını da etkiliyor. Bahsedilen 5 program sayesinde daha pratik ve düzenli bir eğitim hayatı şimdi ve gelecekte bizleri bekliyor.